İletişim

İletişim

7 Temmuz 2015 Salı

CCTV Güvenlik Kamerası Teknik Bilgileri

BLC : Back Light Compensation.Objenin arkasından , kuvvetli ışık geldiği zaman , arka ışığı telafi ederek objenin detaylarının seçilmesini sağlayan kamera özelliğidir.

AGC : Automatik Gain Control.Video çıkış işaretinin düştüğü durumlarda , işareti kuvvetlendirmek için kullanılan kamera özelliğidir.

WB : White Balance.Kameranın objeleri gerçek renklerinde gösterebilmesi için , beyazı referans alarak ,diğer renkleri insan gözünün gördüğü şekilde göstermesini sağlayan kamera özelliğidir.

FLICKERLESS : Floresan ile aydınlatılmış ortamlarda , floresan ışığında ki titreşimleri tolere etmek için kullanılan kamera özelliğidir.

DC : Direct Drive. Diyafram açıklığının , kamera tarafından ayarlanan auto-iris lens

VD : Video Drive. Diyafram açıklığının , lens tarafından ayarlanan auto-iris lens

SHARPNESS: Keskinlik.Obje bitim keskinlik değerlerinin ayarlanabilir olma özelliğidir.

WIDE BURST : Merkez ile arası uzun olan kameraların Burst İşaretinin bozulmaması için gerekli olan özelliktir.

WDR : Wide Dynamic Range.Yüksek ışık karşıtlığı ( güneş ışığı ve gölge gibi ) bulunan sahnelere bakan kameralarda , parlak ışığı kompanze edip, az ışığa sahip bölgelerde ki detayları kaybetmeyen kamera özelliğidir.

3D-DNR : 3 Dimension – Digital Noise Reduction .3 boyutlu olarak resimdeki görüntüleri azaltma özelliği.

HSBLC : Highlight Suppress Back Light Compensation.Karanlık ortamlarda var olan ışık kaynaklarını ( araba farı gibi ) maskeleyerek diğer detayları görünebilir kılma özelliğidir.

SMART SEARCH : Akıllı Arama. Kayıtlar üzerinde arama yaparken , geçmişe dönük hareket algılama alanı tanımlayabilme ve sadece tanımlanan bölgede hareket içeren kayıt parçalarının liste halinde verilebilme özelliğidir.

OPTİK ZOOM : Görüntünün yakınlaştırılması amacıyla , merceklerin hareket etmesi ile sağlanan gerçek zoom

TVL : Video ekipmanlarının çözünürlük ölçüsüdür.

DSS : Dijital Slow Shutter.Işığın çok düştüğü ortamlarda , kamera üst üste pozlama yaparak , ışığı elektronik olarak kuvvetlendirir ve anlaşılabilir görüntü verir.

MOTION DETECTION : Kameranın görüş alanı içerisindeki hareketleri algılaması özelliğidir.Bu özellik ile alarm çıkışlarını aktive edebilir, kaydı başlatabilir, yada diğer sistemler ile entegrasyon sağlanabilir.

PRIVACY MASKING : Kameranın görüş alanı içerisinde, özel mülk gibi operatör tarafından izlenmesi yada kayda girmesi istenmeyen bölgelerin maskelenmesi özelliğidir.

PRESET : Hareketli kameralarda , herhangi bir bakış açısının daha önceden programlanarak , istenildiği anda program dahilinde yada alarm durumunda hızlıca gitmesi istenen pozisyondur.

AUTO PAN: Hareketli kameraların önceden belirlenen noktalar arasında , önceden belirlenen hızda tarama yapmasıdır.

PATTERN : Hareketli kameraların, kontrol edilmesi istenen noktaların manuel olarak gezilmesi, gerekli açılardan ve yeterli zoom oranları ile baktırılması ve bu hareketlerin aynı anda kayıt altına alınmasıdır.Kontrol klavyesinden , bu rotaların icrası istendiği zaman hareketli kamera önceden kaydedilmiş rotayı otomatik olarak icra eder.

IP66 : Bir koruma sınıflandırmasıdır.İlk rakam , katı cisim girmesine,ikinci rakam ise su girmesine karşı korumadır.IP66 bu bağlamda , toz parçalarından daha küçük partiküllerin girmesine ve basınçlı su sıkıldığında bile su girmesine karşı korumalı demektir.

VANDAL PROOF : Bir koruma standardıdır.Darbelere karşı cihazın dayanıklılığını gösterir.

RS485 : 2 tel üzerinden adreslenerek birden çok cihazın 1200 m’ ye kadar kontrolünü sağlayan haberleşme biçimidir.

RS422 : 4 tel üzerinden adreslenerek birden çok cihazın 1200 m’ ye kadar kontrolünü sağlayan haberleşme biçimidir.

RS232 : 3 tel üzerinden , özellikle yazılım entegre çalışacak cihazların 12m ‘ye kadar kontrolünü sağlayan haberleşme biçimidir.

PTZ : 3 tel üzerinden , adresleme yapılmadan 1200m’ ye kadar cihazların birebir kontrolünü sağlayan haberleşme biçimidir.

MPEG-4 : Temelde depolama kapasitesinden tasarruf etmek ve network hızını arttırmak için geliştirilmiş bir sıkıştırma biçimidir.MPEG-4, 11.2MB olan PAL resmini 10KB değerine kadar sıkıştırmada başarılıdır.

OSD : Ekran Üstü Menü. Ekranda görülebilen ve izlenebilen cihaz menüleri.

C MOUNT : CCD ile arasındaki mesafenin 17.5mm olması gereken lens özelliğidir.Kamera aksesuarı olarak verilen yüzüklerle montajı yapılır.

CS MOUNT : CCD ile arasındaki mesafenin 12.5mm olması gereken lens özelliğidir.

VARI-FOCAL : Odak uzaklığı manuel olarak değiştirilip sabitlenen lens özelliğidir.

2 yorum:

  1. The 7 best slot machines at MGM National Harbor in - JTM Hub
    The 7 best 경산 출장샵 slot machines at MGM National 파주 출장안마 Harbor in Atlantic City NJ can be played here. 3) Top 5 Slot Machines by 안성 출장샵 Playtech: 김해 출장마사지 Top 7 Best Roulette 청주 출장안마 Sites.

    YanıtlaSil

TOPlist - Güvenlik Kamerası